Taloyhtiön johto ei toimittanut yhtiökokouksien pöytäkirjoja ajoissa – vaatii kuitenkin osakkailta maksua pöytäkirjoista

taloyhtiön hallituksen hyvävelikerho pimittää asioita
taloyhtiön hallituksen hyvävelikerho pimittää asioita

Aloin ihmettelemään, kun oli kulunut jo kuukausia ylimääräisistä yhtiökokouksista. Mistään ei kuitenkaan oltu tiedotettu mitään, joten päätin tiedustella asiaa isännöitsijältä. Vastaus oli jotain aivan muuta kuin saattaisi hyvän hallintotavan ja kunniallisen menettelyn mukaan odottaa.

Vastauksena sain uuden hinnaston

Vain päivä tiedusteluni jälkeen hallitus oli pitänyt kokouksen, jossa se oli määrännyt maksut pöytäkirjoista. Lain mukaan heidän olisi pitänyt ilmoitta pöytäkirjojen valmistumisesta ja pitää niitä kaksi viikkoa nähtävillä. Lisäksi olisi ollut hyvä tiedottaa valmistumisen lisäksi myös keskeisimmistä päätöksistä, koska kaikki eivät olleet kokouksessa.

Nyt he siis laiminlöivät lain asettamat velvoitteet ja kehtasivat vielä asettaa näiden velvoitteiden suorittamiselle hinnan. Ei voi olla kovinkaan laillista tai ainakaan lain hengen mukaista.

Yksi osakas saa pöytäkirjat maksutta, mutta toiset eivät saa edes kuvata niitä

Isännöitsijän logiikan mukaan on eri asia, että otanko kännykällä kuvan pöytäkirjasta vai tekeekö hän sen kopiokoneella. Kuulemma kännykällä otettu voi levitä taloyhtiön ulkopuolelle, muttei se kopio, jonka hän minulle ottaa. Erikoinen logiikka, mutta niin olla kyllä tyyppikin.

Haluavat siis vain laskuttaa osakasta tästäkin. Hauskinta asiassa on se, että ”pöytäkirjojejn kaivaminen arkistosta” on 30 % kalliimpaa tuntiyötä kuin kiinteistöhuollon konetyötunti, vaikka sama mies hoitaa molemmat hommat.

Mielenkiintoisen tästä järjestelystä tekee se, että isännöitsijä on myös osakas, jolloin tilanne on ristiriidassa yhdenvertaisuuden kanssa, sillä yhdellä osakkaalla on maksuton/veloitukseton pääsy näihin asiakirjoihin, muttei muilla.

”Nyt toimitaan lain mukaan, kun joku osakas on sitä peräänkuuluttanut”-saivartelut

Toimitaan lain mukaan siis niiltä osin kuin se on osakkaalle haitaksi eli kun laki mahdollistaa hallitukselle jonkin asian pimittelyn tai näiden maksujen veloittamisen, niin sehän tehdään. Käsittämättömän lapsellista toimintaa aikuisilta ihmisiltä ja melko kaksinaamaista saivartelua.

En tiedä, että mikä heidän elämässään on mennyt niin pieleen, että heistä on kasvanut tuollaisia.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *