Kuntokartoituksessa tai -tutkimuksessa nämäkin olisi huomattu

Tänään on tullut möyrittyä nurkkia ja saumoja pitkin. Asuntonäyttö on vain yksinkertaisesti huono tapa selvittää mitään yksityiskohtia – ei niitä vain huomaa. Sen sijaan kuntokartoitus tai -tutkimus toisi esille huomaamattomia puutteita. Saunan puolella tuli vastaan yllätys: koko lattialaatoitus on irrallaan seinälaatoituksesta ja niiden sauma on täysin auki. Saumasta paistaa iloisesti lastulevy ja kaikki on siis tehty mahdollisen vesivahingon osalta otolliseksi.

Helpotusta tuo kuitenkin lattialämmitys

Vaikka rakenteisiin olisikin päässyt kosteutta, niin 24/7 kuumana oleva lattialattimys on pitänyt paikat aina vähintäänkin kuivana. Käyttövesiperusteinen lattialämmitys on yhtä kuuma kuin on lämminvesiputkiston vesikin eli tyypillisesti yli 60 asteista.

Tiesimme, että sauna ja kylpyhuone tulee saneerata

Sinällään nämä puutteet eivät haittaa, koska tiesimme, että sauna ja kylpyhuone pitää saneerata. Näissä ongelmissa piilee toki riskit em. rakenteisiin liittyviin ongelmiiin, mutta taloyhtiön on kuitenkin vastuussa rakenteista, joten nekin tulevat korjattua, jos niissä ilmenee ongelmia. Korjauksen yhteydessä ne tehdään tyypillisesti paremmin kuin aiemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *