Hallitus ei ottanut esittämiämme asioita yhtiökokouksen esityslistalle

Toimitimme hallitukselle kirjallisen vaatimuksen(linkki) käsitellä asiat seuraavassa ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Vaatimus toimitettiin kokoukseen, jossa päätettiin yhtiökokouksen koolle kutsumisesta. Lähtökohtaisesti osakkaalla on oikeus saada asiansa yhtiökokouksen käsiteltäväksi, kunhan vaatimus tehdään kirjallisest ja em. hallituksen kokoukseen mennessä. Esityslistalla ei ollut edes kohtaa ”Muut asiat”, joka kuvastaa erinomaisen hyvin sitä, että valtaa ei missään nimessä anneta osakkaille.

Pienet virheet eli muut asiat

Ko. kohdan puuttuminen esityslistalta on pieni puute, mutta silti hyvin erikoinen sellainen. Lähtökohtaisesti aina tulisi olla kohta, joka mahdollistaa nk. ylimääräisen asioiden käsittelyn ja niistä keskustelun. Usein nämä samat asiat tulevat sitten seuraavan yhtiökokouksen varsinaiseen käsittelyyn ja päätetttäväksi, kun niistä on ensin keskusteltu. Jos mitään ei merkitä muihin asioihin, niin mitään ei myöskään myöhemmin käsitellä. Ei ole myöskään olemassa mitään erityistä syytä jättää sitä pois.

Osakkaan vaatimuksen sivuuttaminen

Asiassa on merkillistä se, että vaatimukset sivuutettiin eikä niihin ole edes vastattu mitään. Ne on ikään kuin lakaistu maton alle. Tämäkin jo kuvastaa erinomaisen hyvin hallituksen ja yhtiön johdon toimintaa. Tiedän, että lain mukaan yhtiön johto ei ole velvollinen tiedottamaan tai antamaan tietoa hallituksen kokousesta kuin erillisestä pyynnöstä ja silloinkin vain, jos se koskettaa osakasta. Toisaalta taas, olisi hyvän hallintotavan mukaisesti asiallista kertoa osakkaalle tämän asioista ilman, että tämän tarvitsee itse niitä peräänkuuluttaa. Herääkin kysymys, että ajaako yhtiön johto todella yhtiön ja osakkaiden etua? Ja JOS se näin tekee, niin tapahtuuko se kuitenkaan yhdenvertaisesti?

Laiton yhtiökokous

Kuten täällä kuvataan, niin yhtiökokous voidaan katsoa monella tapaa laittomaksi. Meidän tapauksessa yksi keskeisimmistä seikoista on kokouskutsun sisältö, jota ei ole laadittu yhtiöjärjestyksen saati AOYL säännösten mukaisesti, kun huomioidaan em. kirjallinen vaatimus. Meidän esittämässä vaatimuksessa pyydetään käsittelemään asioista, jotka eivät kosketa ainoastaan meitä vaan kaikkia osakkaita ja etenkin heidän etuaan, jota johto on nyt polkemassa pyörittääkseen omaa ns. hyväveliverkostoaan. Ja kun kerran luit tänne asti, niin palkitsen sinut tällä toistaiseksi virallisesti julkaisemattomalla, mutta varsin perustellulla asiakirjalla, jossa kuvaan miten asiat todella ovat ja kuinka niiden tulisia olla

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *