Valvoja tuli taloon

Kylläpä se olikin helpottava tunne, kun ei tarvinnut itse kääntää ja vääntää isännöitsijän ja urakoitsijan kanssa. Sitä varten on olemassa ihan oma ammattikin, mutta sen etuihin kuuluu, että siinä ei tarvitse vääntää isännöitsijän ja urakoitsijan kanssa. Nämä, kun tuntuvat uskovan sanaa, josta ovat maksaneet.

Selvät sävelet

Valvoja tunnisti heti ongelmakohdat ja opasti tarvittaessa piirrustuksin, että mitä tehdään ja miten. Lisäksi hän kertasi kaikki materiaalit ja rakenteet läpi antaen mielestäni erinomaisia ohjeita. Urakoitsija heittäytyi toki marttyyriksi ja yrittyi uhriutua neuvojen ja osittain myös vaatimusten edessä. ”Kuulemma voidaan vaihtaa koko mies, jos ei hänen tapansa miellytä”, kasvattaisi siis hieman selkärankaa ja ottaisi ohjeet vastaan. Jos ei osaa, niin silloin tulisi kuunnella itseään viisaampia. Ja kyllähän ne ”pojat” lopulta kuuntelivatkin…

Huokaus ja helpotus

Sen lisäksi, ettei tiloista löytynyt minkäänlaista kosteusvauriota, niin tämä valvoja vähentää omaa taakkaa merkittävästi. Tarkka, huolellinen ja selkeä tyyppi, jonka kanssa voi keskustella asioista ilman, että niitä heti tyrmätään. Eli mies, jolla on selkärankaa keskustella eikä vain otsaa polkea toisten vaatimuksia vaikkei itse tosiasiassa tajua asioista mitään siitä huolimatta, että ”on oltu alalla 30 vuotta”.

Hyvä tulee

Nyt saadaan priimaa, kun ei katsota läpi sormien. Valut raudoitetaan, seinät levytetään hyvillä materiaaleilla ja rakenteet tehdään oikein toimivan ilmanvaihdon suhteen. Vaikuttaa siltä, että vaikka paska oli osumassa tuulettimeen kovaa ja isosti, niin asiat näyttävät nyt huomattavasti valoisammilta. 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *