Väliovien maalaus

Vanhat ruskeat ja kulahtaneet väliovet vaativat uutta pintaan. Väliovet kunnostetaan ja valmistellaan maalausta varten, jossa ne maalataan valkoiseksi. Alla ohjeet onnistuneeseen maalaukseen.

Väliovien maalauksen valmistelut

  1. Väliovien kahvat ja muu mekanismi puretaan
  2. Väliovet irroitetaan saranoilta
  3. Välioville suoritetaan puhdistus maalipesulla
  4. Väliovet kitataan tarpeen vaatiessa
  5. Väliovet hiotaan ja puhdistetaan
  6. Väliovet maalataan telalla kahteen kertaan

Väliovien maalipesu

Maalipesun avulla pinnoilta poistetaan epäpuhtaudet kuten rasvat ja muut, jonka jälkeen ne voidaan hioa. Muutoin hionnan yhteydessä epäpuhtaudet tunkeutuvat entistä syvemmälle pintaan, joka voi heikentää maalaustulosta.

Väliovien hionta

Väliovet hiotaan kevyesti eli karhenettaan, jotta maali tarttuu paremmin. Sopivan karkeus on 120-150 ja tärkeintä on saada pinta himmeäksi. Liian karkea hiomapaperi jättää jälkiä, jotka jouduttaisiin hiomaan hienommalla pois. Ei siis kannata käyttää liian karkeaa. Tärkeää on myös hioa määrätietoisesti eli mielellään yhteen suuntaan ylhäältä alas ja välttääm mitään poikkittaisliikkeitä.

Väliovien maalaus

Väliovien maalaukseen valittiin Teknoksen Superlateksi maali. Se on kestävää, himmeää ja hyvin tasoittuvaa maalia, joka soveltuu erinomaisesti tällaisiin kohteisiin. Maali on arvokasta, mutta hintansaväärtiä. Maalia levitetään telalla tarkemmin ottaen huopatelalla. Maalia kannatta hieman ohentaa 5-10 %. Väläiovet maalataan ylhäältä alas telan leveydellä ja telaa tulee vetää ainoastaan alaspäin lopuksi ja pitää telaa jatkuvasti samoin päin, muutoin pinnasta muodostuu erilainen.

Väliovien annetaan kuivua

Lopullisen kovuuden Superlateksi saa 4 viikon kuluttua, joten siihen saakka ovia tulee käsitellä varoen. Ne ovat kuitenkin nopeasti kosketuskuivia, joten ne voidaan siirtää parempaan paikkaan kuivumaan.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *