Tammimosaiikkiparketin korjaus: irronneen parketin kiinnitys

Jälleen löytyi kaksi virhettä parketista, jotka tulee korjata ennen hiontaa ja lakkausta. Irrallaan olevat mosaiikin palaset olivat vierekkäiset, joten nostin ne ylös ja kuinka ollakkaan kolmaskin lähti matkaan. Tämä ei sinällään haittaa, koska se menee siinä samalla liimatessa kuin muutkin osat.

Parketin irroitus

Itse käytin irroitukseen 40mm talttaa, jolla naputtelin varovasti jo revennyttä saumaa. Kun taltaa uppoaa syvemmälle alan kangottamaan palikkaa ylös – rauhallisesti. Taltan tulee olla tarpeeksi syvällä tai muutoin liian lähellä reunaa oleva taltta voi lohkaista palan parketista. Nitkuttamalla ja rauhallisesti hiljalleen löysyttämällä parketti irtoaa kyllä.

Parketin liimaus

Edellisestä korjauskerrasta viisastuneena osasin paremmin arvioida liiman määrän sekä työvaiheet ja niiden suorituksen. Edellisellä kerralla parketti jäi hieman koholle, mikä johtui liiman määräst sekä menetelmästä. Tämä erotus tasoittuu kuitenkin hionnassa eikä haittaa kuin seuraavaa hiontaa, jossa tulisi huomioida parketin paksuus. Nyt laitoin siis liimaa hieman vähemmän ja sain palikat muun lattian kanssa tasalla. Tiesin myös, että liima ei kovetu niin nopeasti kuin aiemmin oletin ja työaikaa oli siis reilusti ja tiesin hyödnytää sen. Ei ole hätäsen homma tämä parketin korjaaminen! 🙂

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *