Sisäkaton maalaus: kattopaneelien maalaus valkoiseksi

Vanha, mutta hyväkuntoinen ruskea sisäkatto kaipasi raikastusta. Päätimme maalata sen paneelimaalilla valkoiseksi ja tässä remonttijutussa kerromme, että kuinka se onnistuu.

Sisäkaton valmistelut maalausta varten

Katossa oli omituista karheutta, joka esti maalipesun suorittamisen. Päätimme siis vastoin yleisohjetta suoritta todella kevyen pintahionnan aluksi, jotta voisimme pestä katon ilman, että se rikko pesuvälineen, josta irtoaa taas irtoroskaa kattoon. Kevyen hionnan suoritimme karkeudella 150, jonka jälkeen pesu onnistui vaivatta. Pesimme katon maalipesulla ja huuhtelimme lämpimällä vedellä.

Sisäkaton maalaus telalla ja paneelimaalilla

Katon maalaukseen valitsimme paneelimaalin, joka on melko kirkkaan valkoista ja muodostaa puolihimmeän pinnan. Katossa virheet näkyvät helposti ja kiiltävät maalit tuovat esiin kaikki virheet helpommin. Mielestämme puolihimmeä on esteettisesti miellyttävä ja peitää mahdollisia virheitä sopivasti.

Maalaus suoritettiin ikkunoista eli valosta pois päin. Telalla maalattiin kolmea paneelia (á 20 cm leveä) kerrallaan noin metrin matkala ja edeten aina seinästä seinään kunnes aloitettiin uusi kolmen paneelin sarja. Tällöin vältyttiin raidoilta ja pinnasta tuli todella tasainen ja siisti.

Sisäkatto maalattiin kahteen kertaan, jotta saavutettiin haluttu peittävyys ja pinnasta tuli tasaisen valkoinen.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *