Oviaukon siirto ja väliseinän rakennus

Suoran seinän haasteet

Suihkunurkan kohdalta alajuoksut nostettiin pois betonista, joten seinärakenne tehtiin uusiksi. Tässä yhteydessä oli siis luontevaa siirtää myös saunan oviaukkoa, jotta se tulisi tilan keskelle ja mahdollistaisi paremman tilan käytön. Ajatuksena kaunis ja yksinkertainen – käytäntö voi ollakin sitten eri asia.

Heittoa useampi sentti alle metrillä

Nyt, kun rakenne oli valmis ja osittain jo levytetty, niin päätin hieman ihmetellä remonttia. Silmämääräisesti jo havaitsin, että melko oudon näköinen seinä, joten päätin ottaa suorakulman ja varmistaa asian. Noh, vinossahan se on ja heittää useamman sentin alle metrin matkalla.

Kyseessä on oviaukko

Mielenkiintoista tästä tekee se, että kyseessä on seinärakennelma, johon tulee oviaukko. Ongelmallista tässä on se, että vain toinen pää seinästä on nyt rakennettu uusiksi, jolloin kysessä ei siis ole koko matkalta vino seinä vaan ainostaan puolimatkaan. Toinen pääty on alkuperäinen seinä ja myös suora sellainen. Siinä on yhtälön muuttujat – saatte lopun laskea itse.

Tekijällä on vuosikymmenten kokemus

Mitään varsinaista vahinkoahan tässä ei ole tapahtunut, ainakaan vielä. En kuitenkaan ymmärrä, että miten vaikeaa voi olla noin yksinkertaisen seinärakenteen teko ja vielä niin, että se olisi suora, jotta pinnat ja muut täsmäisivät keskenään. 

Lisäksi tuli mieleeni, että miltä lattialaatoitus tulee näyttämään vai tuleeko siihen laattaa lainkaan vaan miehekäs siivu silikoonimassaa? Joka tapauksessa lopputulos kuulostaa ainakin äkkiseltään ei-niin-siistiltä.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *