Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä – osakasta ei kutsuta lopputarkastukseen

Osakasta ei osallistettu kylpyhuoneremontin loppukatselmukseen
Osakasta ei osallistettu kylpyhuoneremontin loppukatselmukseen

Suureksi hämmästykseksi sain eräänä aamuna viestin, että tilat on tarkastettu ja hyväksytty. Mitään ennakotietoa tästä lopputarkastuksesta ei annettu eikä osakasta todellakaan kutsuttu lopputarkastukseen. Mitään korjauskehoituksia ei oltu kirjattu niitä löytyi sieltä täätlä.

Tuntuu kummalliselta, ettei osakasta tiedotettu

Miksei osakkaalle tiedotettu? Unohtuiko se? Vai ätettiinkö tahallaan kertomatta ja miksi? Toisaalta, osakkaalla kun ei muutenkaan tunnu olevan varaa mielipiteisiin, niin lienee samantekevää osallistua tai olla osallistumatta.

Toisaalta taas ei jaksa enää ihmetyttää

Mikäpä tässä taloyhtiössä ei olisi kummallista? Mikä menisi niinkuin normaali ihminen saattaisi olettaa? Kyseessä on 10 huoneiston taloyhtiö, joten kyllä siinä ollaan myös muiden ihmisten ja heidän omaisuuden kanssa tekemisissä, vaikka kuinka oltaisiinkin ”yhtiöjohtoa”.

Ei se vaan ole niin, että toiset maksavat itsensä kipeäksi saamatta kuitenkaan oikeutta (edes kunnolista ääni-) oman osakkeensa kohdalla. Se, että osakkaita käsitellään kuin minkä tahansa pörssiyhtiön apupoikia,  ei kuvasta hyvää hallintotapaa taikka tervettä suhtautumista yhtiöön ja sen omistajiin.

Remontti venähti 4 viikosta 8 viikkoon – eikä kukaan hyvitä mitään

Tiloissa ei ollut kosteusvauriota. Tiloihin ei tullut merkittäviä muutoksia. Kaikki tekijästä ja tekemisestä kiinni. Kuinka ollakaan tämä taloyhtiön ”luotettava ja ammattitaitoinen” urakoitsija ryssi tämänkin.

Taloyhtiö ei tietenkään vastuuta urakoitsijaa mistään etenkään viivästyksistä, kun ne ovat kuitenkin meidän syytä… Kukaan ei pahoitellut meille, että pelkällä kosteusvaurioepäilyllä uhkailtiin, jota ei ollut. Kukaan ei hyvitä mitään remontin viivästyksestä.

Vielä vuosi pitäisi kitua

Myynti näyttäytyy entistä houkuttelevampana vaihtoehtona. Paras perintö, jota tähän yhtiöön voi jättää, on hankkia joku helevetin vittumainen osakas , joka on vähintään oikeustieteiden kandidaatti, mielellään maisteri tai tohtori.

Asunnolla on useita muita etuja kuten; rauhallinen sijainti, mainio piha, 1-tasoinen, remontoidut kosteat tilat ja kohtuu fiksut neliöt . Heikkouksiakin löytyy: katto, salaojat sekä piha- ja parkkialueet, joista tulee vielä kohtuulliset kustannukset.

Kaksi jälkmmäistä hoidetaan parin vuoden sisään.

You may also like...

1 Response

  1. Päivi Tuomioja sanoo:

    Samaa mieltä ,osakkaalla ainoastaan maksuvelvollisuus. Taloyhtiössämme tehtiin putki-ja sähköremontti ja omalta osaltani kylpyhuone sekundaa ,vesi lilluu 8-10 tuntia suihkun jälkeen kaivon päällä ,ei korjata vika kaikissa muissa on vääränlaisia lattiakaivoja ym.ym. . Kaikki muut korjattiin 3 kertaa ja viimeksi alihankkijan toimesta koska urakoitsija ei osaa. Niin kehuttiin etukäteen kuinka hyvä urakoitsija ,minun asuntoni osalta kaikki rikottiin ja mitään ei korjata. Aikani yritin en jaksa enää koska tästä remontista ei kukaan kanna vastuuta,urakoitsija vähiten. Urakoitsijan toimintatapa ei oteta yhteyttä. Työnjohtaja kehoitti hakemaan alihankkijalta rahallista korvausta kylpyhuoneen laatoituksesta,en halua rahaa vaan siistin toimivan kylpyhuoneen. Alihankkija korjasi pahimmat kulmat. Kaikki rikkomansa pinnat urakoitsija töhersi ja loput jouduin korjauttamaan itse koska sitä työn jälkeä ei voi katsoa. Myynti on minullakin päällimmäisenä vaikka hyviä puolia on paljon ja sijainti ykkösenä. Toivon vain ettei kenenkään muun tarvitsisi kokea samaa ,mutta näyttää vain olevan kanssakärsijöitä. Putkiremontit Suomessa maksaa messinkiä luulisi putkien olevan kullasta tähän täytyisi joku roti saada.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *