Kylpyhuoneremontin hinta suhteessa taloyhtiön hallituksen aiheuttamaan riitaan

Hyvävelikerhoa naurattaa, kun saa maksattaa laskut toisilla
Hyvävelikerhoa naurattaa, kun saa maksattaa laskut toisilla

Laskin viimeisimmän päättyneen tilikauden osalta toimitetun tilinpäätöksen perusteella vertailun suosiollisen remontin ja riitelyn välille. Ja kuten arvata saattaa, niin riitely ei kannata: riitelyn kustannuksilla olisi katettu yli 50 % remonttikustannuksista ja kukin osakas säästi keskimäärin 280 euroa.

Remontin kustannukset olivat 9 000 euroa

Kyseessä on siis suhteellisen vaatimattoman kokoinen kylpyhuone ja sauna, johon saatu tarjous taloyhtiön hyvävelikerhon hoviurakoitsijalta. Hinta on keskitasoa alhaisempi, muttei meidän saamien tarjousten perusteella kuitenkaan halvin.

Vastaavasti laatu ei useimmiten vastaa edes keskitasoa vaan oikomisia tapahtuu useissa kohdin: asbestikartoitusta ei tehdä, tiloja ei suojata, työssä on selkeitä puutteita eli hutilointia, lattiavaluja ei raudoiteta, pintojen viimeistely ei onnistu, tiloja ei siivota jne.

Riitelyn kustannukset olivat noin 5 000 euroa

Kun remontin kustannuksista vähentään ko. huoneiston osakkaan osuuden jää jäljelle noin 8 800 euroa. Tästä vähennetään riitelyn kustannukset eli 5 000 euroa, jolloin jäljelle jää enää 2 800 euroa.

Kokonaisuudessaan yhtiö ts. osakkaat säästivät korkeintaan 2 800 euroa bruttona

Kun yhtälöön lisätään se, että laittomien, kohtuuttomien ja yhdenvertaisuutta rikkovien menettelyiden johdosta osa osakkaista ei osallistu enää yhtiön toimintaan, kuten esim. talkoisiin, niin välilliset kustannukset pian nollaavat tuon säästön.

Jos näiden menettelyiden suhteen nostetaan vielä kanne, niin ollaan vielä syvemmällä ojassa. Säästöistä ei luultavasti nykytodisteiden valoissa voi enää kukaan unelmoida pl. osakas, joka kanteen nostaa ja saa takaisin sen omaisuuden, joka tälle kuuluu tai on jo oikeudettomasti viety.

Bruttosäästö oli siis 2 800 euroa ja jokaista huoneistoa kohden 280 euroa – siis maksimissaankin vain 280 euroa!

Jos yhtiö ei olisi riidellyt, niin säästö olisi ollut kolminkertainen

Annoimme yhtiölle mahdollisuuden selvittää ja tutkia kosteusvaurioepäilynsä, mutta he eivät sitä tehneet. Vaatimuksessamme esitimme, että yhtiö tutkii tilat epäilyksensä johdosta, jonka jälkeen ryhdytään tilanteen mukaisiin toimenpiteisiin: vauriotilanteessa yhtiö korjaa ja ilman vauriota saamme lisäaikaa, jotta voimme hankkia urakoitsijan.

Jos siis tilat olisi tutkittu ja so. heti todettu kuiviksi, niin yhtiön/osakkaiden säästö olisi ollut noin 8 000 euroa eli keskimäärin 800 euroa per osakas.

Täytyy lainata tähän loppuun Forrest Gumpista tuttua lausahdusta:

”Stupid is as stupid does.”

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *