Kattolistojen irroitus ja kaikkien listojen puhdistus

Sain viimeinkin taloustikkaat, joten pääsee tämmöinen persjalkanenkin paremmin katonrajaan ähisemään. Hyvä tovi siinä menikin taas listoja irrotellessa, mutta hyvillä mielin, kun kaikki irtosi taas ehjänä.

Listat oli kiinnitetty nauloin ja niitein

Irroiteut listat makasivat siis lattialla, mutta niissä oli vielä vanhat kiinnikkeet: naulat ja niitit. Listat oli kiinnitetty noin 25 cm välein, joten 2x30m listaa tarkoitti noin 240 kiinnikkeet irroittamista. Aloitin puuhat noin 19.30 ja vastaavasti 23.30 sammutin valot ja suljin oven perässäni. Neljän tunnin homma taukoineen.

Kuinka irroitan naulat ja niitit?

Noh, naulahan nyt lähtee näppärästi, kun napauttaa sisäpuolelta ulospäin. Tämän jälkeen vetää pihdeillä ulos, ettei tarvitse kangottaa esim. vasaralla lisää painaumia listaan Niitit ovat tiukemmassa, mutta lähtevät todella näppärästi, kun kevyesti naputtaa esim. pihdeillä sisäpuolelta, jonka jälkeen ne voi vetää nitkuttamalla irti.

Hieman listoihin liittyvästä budjetista

Eli kokonaistarve on noin 2x30m listaa, kun puhutaan jalka ja kattolistoista. Halvimmillaan näytti löytyvän noin 8 euron / metri, joten 60×8 = 480 euroa. Olen nyt käyttänyt 4+3 tuntia listoihin eli 25 euroa * 7 = 150 €. Toinen mokoma menee listojen hiomiseen ja maalamiseen. Maalia ei tosin kulu ihan järjettömästi, joten sen muodostama kuluerä on pienehkö. Kokonaisuutena laskennallinen budjetti on saman verran kuin uudet listat, mutta vain laskennallisesti. Käytännössä se on kaikki säästöä eli 50 euron maalien hinnalla säästää 400 euroa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *