Jalkalistojen irroitus: sopiva sorkkarauta auttaa kummasti

Vanhoja jalkalistoja ei olla ensisijaisesti vaihtamassa uusiin vaan ne ehostetaan. Tästä syystä on tärkeää, että listat saadan irroitettua ehjinä ja wanha hyvä tavara uusiokäyttöön. Isänpäivälahjaksi saatu sorkkarauta teki ihmeitä, lue miksi!

Sopiva sorkkarauta

Kun irroitetaan listoja, niin puhutaan kahden eri pinnan väliin pääsemisestä ilman, että vahingoitetaan materiaaleja. Oivallinen työkalu on sorkkarauta, jossa on järkyttävän ohut kärki, joka uppoaa nätisti listan ja seinän väliin. Tällöin irroitusvoima ei kohdistu liian pienelle pinta-alalle vaan koko listan korkeuteen. Ja tarvittaessa pääsee kangottamaan myös listan alareunasta, joka oli tässä tapauksessa se vaikein irroitettava.

Tiukasti kiinni ja hirveä paukea

Vaikutti siltä, että tammiparketti oli lakattu vasta sitten, kun listat oli asetettu paikoilleen. Täten listat olivat liimautuneet lakan kuivuessa, joten ne olivat todella tiukassa. Rauhassa ja verkkaisesti säästyttiin niin henkilö kuin materiaalivahingoilta. Listat vielä nimettiin loogisesti, joten löytävät helposti paikkansa ehostuksen jälkeen.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *