Asuntoremontin eka päivä tai oikeastaan ilta

Töissä ajatukset karkailivat jatkuvasti uuden asunnon remonttiin ja kädet syyhyssä sitä töistä vasta lähdettiinkin. Illan tavoitteena oli saada viimeistään nyt perusteellinen käsitys asunnon remontointitarpeista ja aloittaa valmistelut.

Ensin asunto piti kuitenkin siivota

Myyjä oli jättänyt huoneiston todella likaiseksi, mutta oma roolinsa oli varmasti sillä, ettei asuntoa oltu käytetty useampaan vuoteen. Pölyä ja moskaa oli enemmän kuin laki salli ja imurin suulake meni pahemmin tukkoon kuin koiran karvanlähtöaikaan konsanaan. Joku miettii, että miksi siivota, kun kohta räjähtää? Tarkoituksena on  tehdä remontti hallitusti ja ensimmäisenä kohteena on puukuitukaton maalaus valkoiseksi. Paikan on siis parempi olla täysin pölytön, jotta lopputuloksesta tulee hyvä.

Jalkalistojen irroitus EHJÄNÄ

Enpä olisi arvannut, että listat ovat noin juntturassa. Onneksi olin saanut isänpäivälahjaksi oivallisen sorkkaraudan, jonka pää oli todella ohkanen. Se upposi kuin veihti voihin ja sillä saattoi turvallisesti kangottaa listat irti hyödyntäen koko jalkalistan korkeutta. Vajaan 40 m2 alueelta sitä listaa löytyi ihan mukavasti ja kaikenlaista omituista tuli vastaan sekä lattian että seinien suhteen. Jalkalistat on tarkoitus ehostaa maalaamalla, kun ovat kuitenkin sitä wanhan ajan hvyvää tavaraa ja istuvat paikoilleen, joten suotta ostaa uusia.

Lopuksi vielä pari väliovea irti

Ovatten näet vain tiellä tällaisessa remonttitilanteessa ja ne pitää muutenkin ehostaa, joten sama ottaa irti. Tarkoituseksena on pestä, hioa ja maalata ovet, joten siitäkin lisää myöhemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *