Asuntokaupat tehty: rahoitus järjestyi väliaikaislainan turvin

Mietippä omalle kohdalle se tilanne, kun unelmien asunnosta on tehty tarjous ja pankki sanookin kaikista aiemmista yhteydenotoista huolimatta, että et olekaan oikeutettu ASP-lainaan? Näin kävi omalle kohdalle, kun kaikki muut ehdot olivat kunnossa, niin ASP-tilitä puuttui 8. talletus. Se on ehdoton ehto eli ASP-tilillä tulee olla 8.talletusta eikä mikään säästömäärä tai -aika ei riitä ilman sitä.

Pankkien kilpailutus oli kuitenkin vielä kesken. Puhuttiin toistaiseksi vasta marginaaleista, mutta nopeasti kävi selväksi kuka haluaa asiakkaan ja kuka ei. Lopulta saimme eräältä vahvalta ehdokkaalta vielä muita etuja päälle kuten väliaikaislaina ilman nostopalkkiota, joten se ratkaisi asian. Loppu hyvin, kaikki hyvin – kaupat tehtiin ajallaan ja raha sekä asunto vaihtoivat omistajaa.

Asuntokauppa ja velaton myyntihinta

Itse kaupanteko oli lopulta lähinnä seurustelua. Olisihan siinä voinut alkaa pilkkuja viilaamaan ja kyselemään sekä ihmettelemään kaikkea, mutta päätettiin vain luottaa välittäjään. En ole varma, että menikö aivan kaikkien pykälien mukaan oikein, kun asunnon hinnaksi ei muodostunutkaan velaton hinta vaan velaton hinta miinus aiemmin vahvistettu velkaosuus. Tässä on se riski, että velkaosuus on kasvanut, jolloin voimme ottaa takkiin asiassa eli hinta ei olekaan todellisuudessa se tarjottu velaton kauppahinta. Pitänee vielä selvitellä.

Lisää raha-asioista tulossa jatkossa mm. verovähennyksistä, lainoista ja laskureista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *