Vastine ja toimenpidevaatimus taloyhtiön hallitukselle

Kunnosapidossa ja ylipäätään kunnossapitovastuussa on ollut aika merkittäviä puutteita taloyhtiössä. Nämä ovat johtaneet tilanteeseen, jossa taloyhtiön johto yrittää vierittää taloyhtiön vastuulla olevia asioita osakkaalle. Viimeisin käänne oli se, että taloyhtiö asetti käyttökiellon kosteille tiloille, koska se epäilee kosteusvauriota. Tämähän ei osakkaalle tietenkään käy, kun normaalisti osakas ilmoittaa tällaisista yhtiölle, joka tulee tutkia ne. Aina niin ei kuitenkaan käy ja se tulee yhtiölle kalliiksi kuten Kouvolan hovioikeuden antaman tuomion myötä kävi (Kouvolan HO 08.12.2011 1125 //Diaarinumero: S 11/534 // Antopäivä: 08.12.2011).

Kirjoitimme käyttökiellon sisältävälle pöytäkirjalle vastineen

Vastineemme on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://docs.google.com/document/d/1_sTfPVHbp_38gWAwIE8d15-q66Rah-m2ZRTjIoEBwkI/edit?usp=sharing , josta jokainen voi kenties ottaa jotain oppia.

Eikä siinä vielä kaikki

Riitaa aiheuttava kylpyhuone ei ole edes taloyhtiön ainoa alkuperäisessä kunnossa oleva kylpyhuone. Siksi on täysin epätasa-arvoista asettaa yksi käyttökieltoon, muttei toista. Toistaiseksi meidän tiloissa ei ole havaittu mitään vikaa, mutta muissa huoneistoissa on esimerkiksi lattialämmitys rikki. Ja näissä tapauksissa  puhutaan siis noin 37 vuotta vanhoista tiloista, joille ei ole ikinä tehty mitään. Laatoitetun kylpyhuoneen oletettu ikä on noin 20 vuotta – hyvällä tuurilla 30 vuotta. On siis aivan turha taloyhtiön yrittää väittää, että näin vanhat tilat olisi jotenkin osakkaan vastuulla, joka on asunut vasta 4kk huoneistossaan.

Yksiö siis yritetään pakottaa ja toisia ei. Kunnossapitovastuuta on vältelty räikeästi eikä erityisistä rajoitteista ole mainittu mitään esim. ennen kaupantekoa. Tilojen kunnosta ja rakenteista on tiedusteltu ennen kaupantekoa eikä niissä ole ilmoituksen mukaan ollut vikaa. Kaupanteon jälkeen on ilmennyt, että kylpyhuoneissa on poikkeuksetta kosteuvaurio ja tilat tulisi korjata ensitilassa?!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *