Taloyhtiön hallitus raiskaa yksittäisen osakkaan kylpyhuoneen ”oletetun” kunnon takia vaikka puolet taloyhtiön kylpyhuoneista on samanlaisessa kunnossa ellei huonommassa

Tässä on meidän tarinamme – surullinen sellainen. On uskomatonta, että taloyhtiön johto ja eritoten hallituksen puheenjohtaja sekä isännöitsijä voivat tällä tavoin raiskata yhden osakkaan ja siinä sivussa pyyhkiä perseensä yhtiöjärjestyksellä ja asunto-osakeyhtiölailla. Lue ja kavahdu!

 
Ostimme 1980 valmistuneen rivitalo huoneiston 30.11.2016.
Kuitenkin jo 14.12.2016 isännöitsijä teki huoneistossa kosteusmittauksia mm. kylpyhuoneessa, jolloin hän tulosten perusteella rajoitti kylpyhuoneen käytön tilapäiseksi.
Tämän jälkeen hän painosti ottamaan yhteyttä taloyhtiön vakiourakoitsijaan ja vaati aikataulua kylpyhuoneremontille.
Tällainen rajoitus olisi pitänyt antaa jo ennen kaupantekoa, mikäli sille olisi ollut tosiasialliset perusteet.
Tiloihin ei kuitenkaan vielä joulukuussa kohdistunut kosteusrasitusta eikä sitä ollut tapahtunut viimeiseen vuoteen, koska edellinen osakas oli menehtynyt.
Tulokset ovat siis vähintäänkin epäilyttävät etenkin, kun niitä verrataan ao. 3kk asumisen jälkeen tehtyihin mittauksiin, joissa ei ilmennyt mitään epäilyttävää.
 
Emme siis ryhtyneet kylpyhuoneremonttiin hätäisesti, koska huoneistossa ilmeni muitakin ongelmia.
Päällimmäisenä näistä oli voimakkaat hajuhaitat, jotka tuli selvittää ennen kuin ryhdytään suurempiin remontteihin.
Tästä olimme yhteydessä isännöitsijään, joka selitti ummet ja lammet erilaisista tekijöistä, jotka ovat hajuhaittojen taustalla.
Mikään ei kuitenkaan muuttunut 3 kuukaudessa ja tilasimmekin homekoiratutkimuksen huoneistoon, koska taloyhtiökään ei ryhtynyt toimenpiteisiin ja ilmoitti, että osakas voi teettää haluamansa tutkimukset.
 
Homekoiratutkimus tehtiin 14.3.2017 ja tulosten perusteella löytyi muutamia epäilyttäviä kohtia huoneistosta, muttei mitään  selkeästi hälyttävää.
Myös kylpyhuoneeseen tehtiin tuolloin kahdella eri mittarilla kosteusmittaukset, joista kumpikaan ei osoittanut kosteusarvojen nousua tai tavallisesta poikkeavia arvoja.
 
Tästä huolimatta hallitus ilmoitti 24.3.2017 pitämänsä kokouksen pöytäkirjassa purkaneen tilapäisen käyttöluvan ja asettaneen käyttökiellon alkavaksi 30.6., mikäli osakas ei ryhdy kylpyhuoneremonttiin.
Taloyhtiössä on 5 muuta samanikäistä kylpyhuonetta, joihin ei ole tehty peruskorjausta eivätkä ne täytä nykyajan vaatimuksia taikka määräyksi.
Kuitenkaan näille osakkaille ei ole asetettu käyttökieltoa tai muutakaan uhkaa. Tällaisessa kohtelussa ei toteudu osakkaiden yhdenvertaisuusperiaate tai oikeastaan mikään oikeus ja kohtuus, kun esimerkiksi toiset voivat kieltäyty remontista matkustelun verukkeella jne.
 
Vastasimme hallitukselle 20.4., että hallitus on loukannut osakkaan oikeuksia ja kielsimme käyttökiellon laillisuuden sekä ilmoitimme varmistaneen asian Kiinteistöliitolta.
Esitimme vaatimuksen, että mikäli hallitus aikoo asettaa tällaisen käyttäkiellon, niin sen tulee ensin tutkia tilat asianmukaisella tavalla.
Lisäksi vaadimme, että toimeen ryhdytään heti ja tutkimuksen mukaisiin toimenpiteet aloitetaan mahdollisimman pian eli mahdollinen perustasoon korjaaminen taikka lisäaikaa osakkaalle.
 
Annoimme hallitukselle aikaa viikon, koska tiesimme, että he tulevat kuitenkin vaatimaan lisäaikaa ja halusimme, että asiaan edes jollain tapaa reagoidaan.
Lopulta annoimme 2 viikkoa lisäaikaa ja sovimme istuvamme alas hallituksen kanssa ja keskustelevamme asiasta 23.5.2017.
Hallitus kuitenkin perui kokouksen 22.5.2017 ja päätti viedä asian suoraan ylimääräisen yhtiökokouksen käsiteltäväksi.
 
Yhtiökokoukseen, joka pidettiin 21.6.2017 isännöitsijä toimitti vain 2 vuorokautta ennen kokousta perustasokorjauslaskelmat ja vaikutukset mm. rahoitusvastikkeisiin.
Kokouksessa yhtiö otti virallisesti kylpyhuoneet vastuulleen, vaikka lakikin sitä jo edellyttää. Yhtiöjärjestyksessäkään ei ole sovittu laista poikkeavasta kunnossapitovastuusta tai vastaavasta.
Lisäksi kokouksessa esitettiin valheita meistä, haukuttiin mm. tyhmäksi ja lukutaidottomaksi sekä kiellettiin kaikki väittämät, jotta näyttäisimme muiden osakkaiden edessä huonolta, jopa naurettavilta.
 
Nauhoitin kokouksen, mutten kertonut siitä muille. En ole myöskään löytänyt tälle laillista estettä – hyvä tapa olisi ollut ilmoittaa asiasta, mutta kokouksessa muut osakkat olivat yhtä lukuunottamatta hiljaa.
Eikä taloyhtiön johdon toiminta ole ainakaan sen parempaa ja isännöitsijä itse kertoi nauhoittaneensa 14.12.2016 tekemänsä kosteusmittauksen tulokset omina saneluinaan, mutta ilmoitti vielä sen lisäksi nauhoittaneensa antamansa käyttökiellon eli osakkaan kanssa käymän ”keskustelun”. 
 
Mielestämme tässä asiassa on rikottu meidän oikeuksia melko selkeästi sekä loukattu meidän kunniaa.
Hallituksella ei ole ollut minkäänlaista laillista perustetta käyttökiellolle eikä etenkään näin kohdennetusti vain yhdelle osakkaalle.
Tästä johtuen olemme joutuneet turvautumaan maksullisiin lakineuvontapalveuihin eli pääasiassa Kiinteistöliiton puhelinpalveluun.
 
Emme kuitenkaan saa ääntämme kuuluviin, koska isännöitsijä ja hallitus kieltävät kaikki vetoomuksemme mm. lakeihin ja yhtiöjärjestykseen.
He valitsevan aina heidän kannaltaa suotuisan säännön perustui se sitten AOYLiin tai yhtiöjärjestykseen tai sitten yksiselitteisesti tulkitsevat pykälät omaksi edukseen.
Tämän lisäksi he pyrkivät mustamaalaan meitä ja tekemään meistä ns. hankalia sekä epäuskottavia vakuuttamalla muut osakkaat siitä, että olemme joka asiassa väärässä.
AOYL ei ole niin vaikeaselkoinen, että kovasti ihmettelen heidän suhtautumista asiaan ja meihin sekä etenkin heidän toimenpiteitään.
 
Haluaisimme saada siis jonkun avuksi, koska meidän sanaan ei uskota, vaikka se olisi suoraan AOYL tai muusta luotettavasta lähteestä, kuten AOYL kommentaari tai hallitustyöskentely.
Tästä aiheutuu meille jatkuvasti ylimääräisiä kustannuksia vaikka me emme ole mielestämme tehneet mitään väärää saati lainvastaista.
Olisi aika saada hallitus ja isännöitsijä vastuuseen näistä teoista ja sanoista.
 
 
Mikäli haluat auttaa tai tiedät jonkun joka voisi auttaa, niin jätä kommentti.
(Kommentit menevät ylläpidon tarkastettavaksi ja ylläpito sitoutuu olemaan julkaisematta kenenkään nimiä taikka yhteystietoja)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *