Remonttikohde: 1980 valmistunut rivitalo

Varsinainen asuntolöytö, joka tuli kuitenkin ensisilmäyksellä hylätyksi. Tässä rivitalo-asunnossa viehätti ensimmäisenä keskeinen sijainti, maltillinen pyyntihinta ja verrattain mittavat neliöt. Lue lisää remonttikohteen ja sen uusien asukkaiden vaiheista kohti unelma-asuntoa.

Rivitalohuoneiston suhteessa halpa neliöhinta kiinnitti heti huomiomme. Olihan sijainti kuitenkin parempi kuin hyvä ja neliöitä huomattava määrä noin 110 m2. Myynti-ilmoituksessa oli kuitenkin maininta ostajalle koituvista kuluista, jotka olivat peräti 1/5 asunnon hinnasta. Kohde hylättiin samantien, koska tiesimme, ettei siihen olisi varaa.

Unelmien rivitalon kriteerit

  • päätyhuoneisto, jossa 110 m2 asuintilaa,
  • yhdessä tasossa,
  • keskeisellä paikalla,
  • oma suojaisa etelä-piha,
  • lämmin autotalli,
  • lämmin varasto sekä
  • kaukolämpö
  • hyvin hoidettu taloyhtiö (esimerkillisen hyvin)

Asuntonäyttö tuli ja meni eikä ostajia näkynyt

Meni viikko, toinen ja kolmaskin, kohteen tiedot muuttuivat eikä edelleenkään mennyt kaupaksi. Päätimme ottaa yhteyttä välittäjään ja saimmekin nopeasti yksityisnäytön. Näyttö vakuutti meidät entisestään asunnosta ja potentiaalisea ostokohteena.

Odotimme kuitenkin vielä seuraavaan julkiseen näyttöön saakka ennen kuin aloimme tosissaan puhua tarjouksista. Näytössä oli meidän lisäksi vain yksi pariskunta, joka kuitenkin hylkäsi kohteen kokonsa puolesta. Kysyntää ei ollut muutenkaan ja kohdetta oli kaupattu enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo pidempään.

Ostotarjous

Päätimme ryhtyä kaupantekoon. Tilanteesta johtuen tarjosimme 20 000 euroa pyyntihintaa vähemmän. Asunnon hinta oli laskenut merkittävästi pitkittyneen myynnin aikana, mutta päätimme silti tinkiä. Lopulta tarjousten vaihdon jälkeen päädyimme noin puoliväliin ja saimme tingittyä 12 000 euroa alkuperäisestä pyynnistä eli noin 4 %. Neliöhinta jäi lopulta karvanverran alle 2500 euroon, kun naapurihuoneistoja kaupataan noin 3700 euron neliöhinnalla.

Tuolla ”säästetyllä” rahalla on tarkoitus kattaa kylpyhuoneremontti, pintaremontti sekä muutaman väliseinän purku ja tilojen siistintä. Tiukka budjetti, mutta on siinä jonkin verran pelivaraa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *