Postia taloyhtiön osakkaille ja johdolle

Tänään havahduin omataloyhtio.fi-sivustolla julkaistuun viikon kysymykseen: voiko taloyhtiön hallitus pakottaa osakkaan remonttiin? Kysymys ja vastaus löytyvät sivulta: https://www.omataloyhtio.fi/artikkelit/13884/voiko_taloyhtion_hallitus_pakottaa_osakkaan_remonttiin.htm.Onkin aika laittaa tulostin laulamaan ja välittää tämä viesti sekä osakkaille että taloyhtiön johdolle. Liitteeksi tulee luonnollisesti selvityspyyntö koskien asiaamme ja sen mukainen korvausvaatimus.

Kerrankin yksiselitteinen kysymys ja vastaus

Kysymyksen osalta on todella hämmästyttävää, että siihen liittyvät taustat vastaavat erittäin hyvin meidän asetelmaa. Taloyhtiö ja tilat ovat yhtä vanhat ja niiden tekninen kunto on sama. Kysymykseen annettu vastaus sopii siis paremmin kuin hyvin myös meidän tapaukseemme. Käyttökielto tai pelkästään sillä uhkaaminen on pakottamista jos mikä. Asiassa ei jää mitään epäselvää ja onkin aika laittaa pyörät pyörimään, sillä nyt olemme vahvoilla.

Vuosi kuin jäitä poltellessa

Kaikki mitä olemme tähän mennessä esittäneet on tullut tyrmätyksi.  Olemme aina joko väärässä tai valehtelemme ja joka tapauksessa meidän sanomisia ei pidä ottaa todesta. Mihinkään vaatimuksiin ei ryhdytä, vaikka ne perustuisivat sanasta sanaan asunto-osakeyhtiölakiin. Yhtiöjärjestykselläkään ei ole säädetty mitään poikkeavaa, joten lain mukaan tulisi toimia molempien osapuolien. Nyt laiva on kuitenkin uppoamisen sijaan vaihtamassa kurssia. Tämä on se ase, jota olemme odottaneet, jotta voisimme osoittaa asioiden todellisen laidan myös muille osakkaille, jotka ”herran pelossa” uskovat vain isännöitsijää ja hallitusta.

On aika lopettaa taloyhtiön johdon laittomat puuhat

Niistä on koitunut yksistään meille kohtuuttomia kuluja sekä etenkin elämänlaadun heikkenemistä. Muille osakkaille ei ole syntynyt kuin 200 euron lasku, mutta sekin turhaa ja oikeudettomasti. Nyt pitää siis saada puolet yhtiöstä kannattamaan tätä ja vastaavasti vastustamaan hallituksen toimenpiteitä. Jos taloyhtiön johto on fiksu, niin se sovittelee asian. Jos kuitenkin vanhat merkit pitävät paikkansa, niin asiasta tapellaan mieluummin kuin sovitaan, jolloin tarvitsemme tuon puolet osakkaista epäämään vastuuvapauden. Tämän jälkeen yhtiö voi nostaa kanteen johtoa vastaan eikä kanne edes vaadi epäämistä, joskin se luo kanteen menestymiselle huomattavasti paremmat edellytykset.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *