Pois- ja sisäänmuutto: kaksin verroin työtä

Vuokralaista(entistä sellaista) koskevat ehdot ovat melko pelottavat. Joka paikka pitää olla puhdas ja kunnossa tai muuten jää vakuusmaksu saamatta tai lasku perästä. Samalla pitäisi myös uusi asunto siivosta (oli oma tai vuokrattu), koska lähtökohtaisesti kämppä pitää kuitenkin siistiä viimeistään, kun omat kamat on tuotu sisään.

Muuttoauton saaminen jäi viime tippaan

Suurin osa autonvuokraajista hyödyntää varausjärjestelmää, joka ei ole ajantasalla. Tällöin varausvahvistus ei ole vielä mikään vahvistus ainakaan vuokraajan osalta, mutta kuluttajan kannalta se voi sitä ollakin. Jos autoa ei olekaan, niin ei voi mitään, mutta jos se löytyykin, niin kuluttaja on mitä luultavimmin sidottu tähän vuokraajaan vaikka olisikin löytänyt toisen. Maksaa siis kahdesta autosta ja parhaimmassa tapauksessa varmaan sopimusrikkomuksen johdosta jotain sakkoa – vuokranantaja voi kuitenkin vuokrata auton samalla toiselle.

Poismuutto ja vuokralaisen vastuut

Huh huh sitä vuokralaisen vastuuta. VVO/M2-asunnot akselilla on laadittu kolmesivuiset listat vuokralaisen vastuista ja hinnoiteltu ne erikseen. Edullinen vuokravakuus ja tällainen täsmällinen hinnoittelu viittaavat hieman siihen, että aina löytyy jotain, minkä perusteella voidaan laskuttaa ts. pidättäytyä vuokravakuuden palautuksesta.

Tarkastusvastuukin on siirretty seuraavalle vuokralaiselle, joten jos sinne sattuu joku hiemankin nirppanokkaisempi tapaus, niin sehän varmasti löytää sieltä siivottavaa esim. pölyä jossain tasolla tms. jonka voisi pyyhkiä minuutissa itse, mutta kun voi valittaa, niin miksei. Lähtökohtaisesti kuitenkin sisäänmuuton yhteydessä joutuu aina siivoamaan, kun muutosta aiheutuu sotkua.

Muuttotavaran määrä yllätti

Muutto tapahtui 3 miehen voimin ja kyseessä oli 2 hengen talouden muutto. Muuttoauton täyttö optimaalisesti on melko haastava projekti eikä täyttä kuormaa saa millään. Muuttoauton kokoluokka oli 8 m2, joka osoittautui enemmän kuin suureksi. Muuttoon meni kolmistaan noin 6 tuntia ja siltikin jäi vielä seuraaville päiville muuttamista. Vaikka muutto tapahtui kaksikertaa isompaan asuntoon, niin silti tavaraa on tiellä joka puolella.

Muuton jälkeen riittää ihmettelemistä, että missä kaikki tavarat ovat

Tavaroiden jaottelu ja muuttolaatikoiden nimeäminen laadun ja sijoituspaikan suhteen olisi auttanut merkittävästi. Kyse on kuitenkin muuttoon liittyvästä valmistelusta, joten ei voi kuin katsoa peiliin. Vinkkinä kuitenkin, että auttaa aika paljon muuton jälkeen muuttokohteessa, kun oikeat tavarat ovat oikeissa paikoissa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *