Isännöitsijän ja hallituksen pjn sana on laki

Viimeisten  7 kk aikana kyseiset tahot eivät ole esittäneet ensimmäistäkään viittausta yksittäiseen lainkohtaan tai muuhun verrattavissa olevaan kirjalliseen perusteeseen omille toimilleen. He vain sanovat ja asia on muka siten kuin se lausutaan. Jos kysyy, että onko laissa joku pykälä tai kohta, niin sanotaan vain, että on, muttei ikinä osoiteta, että mikä. Sama pätee yhtiöjärjestyksen noudattamiseen, jota joko oman edun nimissä noudatetaan tai mikäli siitä voisi olla heille haittaa, niin todetaan, että yhtiöjärjestys on vanha tai laki menee sen edelle.

Kaivavat omaa kuoppaansa puhumalla itsensä pussiin

On selvää, että mikäli millekään asialle olisi laissa perusteet, niin ne olisi jo toimitettu kirjallisen vastineen muodossa. Jo alkuperäinen käyttökieltokin olisi pitänyt perustella lailla eikä vain epäilyksellä kosteusvauriosta, jolloin he jo 1. kerran ampuivat itseään jalkaan.

Sen sijaan, kun heillä ei ole mitään kättä pidempää, niin he luottavat siihen, että suusanallisissa tilanteissa pääsevät kuin koiraveräjästä, kun asiaa ei voida juuri sillä hetkellä selvittää eikä kukaan esim. yhtiökokouksessa uskalla tai voi pitää puoliaan pl. minä.

Olisi heidän kannaltaa hyvin oleellista puolustatua kirjallisesti, mutta vaikeahan se on puolustautua, kun ei ole mitään todellisia perusteita.

Epätasa-arvoinen tilanne

Yhtiön johto voi käyttää maksutta kiinteistöliiton lakimiespalveluita ns. yhtiön piikkiin, kun taas osakas joutuu maksamaans siitä 2 euroa minuutilta eli 120 euroa tunnilta. Se, että osakas pakotetaan laittomin keinoin käyttämään näitä palveluita, oikeuttaa osakkaan vaatimaan vahingonkorvauksia. Etenkin silloin vahingonkorvaukset tulevat kyseeseen, kun liiton lakimies voi vahvistaa laittomat toimet, joita ilman osakas ei olisi joutunut turvautumaan näihin palveluihin. Edelleen vahingonkorvausvelvollisuutta korostaa se, että riidanalaisen asian osalta on lopulta toimittu lain ja osakkaan ovat edellyttämällä tavalla.

Mikäli vahingonkorvauksiin ei suostuta

Mitkä ovat osakkaan vaihtoehdot? Nostaa kanne, joka tietää ensinnäkin kuluja, kun pitää laatia asiakirjat sekä maksaa viranomaismaksut. Rikosilmoitus tai tutkintapyyntö, mutta mistä rikkeestä?

Lopuksi voin vain todeta, että nuo kustannukset ovat pienin haitta mitä tästä koko paskasta on aiheutunut. Välillä unet ovat menneet, asioiden selvittelyyn on tuhlaantunut aikaa aivan luvattoman paljon ja lopulta ollaan kuitenkin vain syvemmällä paskassa. Paskasta noustakseen pitäisi vielä maksaa ja vain siitä syystä, että joku muu on toiminut vastoin lakia ja riistänyt oikeuksiasi – käsittämätöntä.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *