Huolimaton takinkääntäjä ja valehtelija, joka tavoittelee vain omaa etuaan

Ensin osakkaan kädet sidotaan ja sitten syytetään, ettei tämä ole tehnyt oikeita asioita

Miltä tämä kuulostaisi omaan korvaasi? Entäpä sitten, kun se tehtäisiin kaikkien muiden edessä? Ja etenkin, kun sille ei ole mitään perusteita? Näin toimivat eläkeläiset. Aikuiset ihmiset. Kokeneet ja ”viisaat” ihmiset. Tämä loistava esimerkki siitä, että kuinka se itse on, joka toista haukkuu.

Huolimaton takinkääntäjä

Jos taloyhtiön johto perustaa kosteusvaurioepäilynsä pelkkään arvaukseen, niin se on huolimatonta. Jos se ei osakkaan tekemien vaatimusten perusteella ryhdy tutkimaan asiaa, niin se on jo törkeää huolimattomuutta. Ja mikäli se ei hyväksy edes osakkaan teettämiä ja sertifioidun rakenteidenkosteusmittaajan tuloksia, niin se on jo tahallisuutta. Edes lakisääteistä asbestikartoitusta ei tehty vaikka sitä pyydettiin osakkaan kuin valvojan taholta.

Osakkaana olemme kyllä varsin huolellisesti hoitaneet asian ja tehneet yhtiön työhön rinnastettavia asioita, kuten tutkimuksia ja korjauksia. Jos se on huolimattomuutta yhtiön hallituksen mielestä, niin mikä on huolellisuutta? Tuollaiset selkäänpuukottajat sopivat parhaiten pakkopaitaan, jossa se takinkääntäminen ei onnistukaan tuosta vain, kun omat valheet purevatkin omaan nilkkaan.

Valehtelija

Koko kosteusvaurioepäily oli valhetta. Sille ei ollut perusteita eikä sitä tosiasiallisesti ollut olemassa. Kuitenkin, kaikesta syytetään osakasta, vaikka jokainen tietää, ettei yksittäinen osakas voi muuttaa mitään. Päätöksen tekee yhtiökokous tai hallitus, meidän yhtiössä pääasiassa hallitus.

Heidän mielestään syy löytyy aina osakkaasta, joka on väärässä joko tekemistensä tai tekemättömyyksiensä johdosta. Tosiasiassa taloyhtiön on ensinnäkin tehnyt laittoman uhkauksen ja toisekseen jättänyt tekemättä kunnossapito- ja  huolellisuusvelvoitteen mukaiset asiat.

Taloyhtiö valehtelee joka asiassa ja yrittää asettaa meidät aina vain entistä huonompaan asemaan – pelkillä valheilla. Kaikki on aina joko niin kuin he sanovat tai sitten me valehtelemme. Kaikki siis kiistetään, koska ei voi olla muuta ”totuutta” kuin heidän kertomaansa.

Oman edun tavoittelija

Jos tässä joku on omaa etuaa tavoitellut, niin se on taloyhtiön johto. He eivät ole uskaltaneet tutkia kosteusvaurioepäilyään, koska olisivat silloin joutuneet maksamaan niin yhtiön tekemän tutkimuksen kuin remontinkin, mikäli kosteusvaurio olisi löytynyt. Lisäksi, se joka haukkuu toista julkisesti huolimattomaksi, valehtelijaksi ja oman edun tavoittelijaksi, suorittaa selvän hyökkäyksen tätä vastaan. Hyökkääjän olettaisi olevan melko ahtaalla eikä ymmärrä, että hyökkääkin vain itseään vastaan.

Kosteusvauriotilanteessa yhtiö olisi siis maksanut suurimman osan remontista. Tästä olisi syntynyt kustannuksia jokaiselle osakkaalle, mutta niin syntyi nytkin, kun laiton uhkaus aiheutti turhia kuluja.

Ketä tällainen toiminta siis palvelee? Ainoastaan hallituksen puheenjohtajan kaveria eli yhtiön nk. hoviurakoitsijaa, joka sai tästä etu itselleen – taloudellista etua. Urakoitsija, jolla ei ole edes VTT sertifikaattia,  joka todistettavasti tekee täysin laadutonta jälkeä ja joka oikoo työssään hyvän rakennustavan kustannuksella.

Mutta niin kauan kuin pysyn itse rehellisenä, niin antaa tulla vain – kusette omiin muroihinne ja tulette vielä katumaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *