Homekoira kävi merkkaamassa pari kohtaa

Merkkaukset eivät kuitenkaan ole merkki mistään rakenteisiin liittyvästä homeesta. Suurin ongelmanaiheuttaja on alapohja ja sieltä tuleva korvausilma, joka johtuu taas puutteellisesta ilmanvaihdosta. Osasyynä tähän on lattialaatan kutistuminen, joka aiheutta raon laatan ja seinän välille, josta siis korvausilma ts. hajut tulevat.

Ongelmahuonessa analyysi saa vahvistuksen

Kaikista voimakkaimmin ja pitkälti ainoa nenää arsyttävässä huoneessa em. syy-seurassuhteet ovat ilmeiset. Lattian seinän välissä on merkittävä rako kaikkien ulkoseinien kohdalla. Raot tulee täyttää elastisella liimalla/massalla, jotta korvausilman pääsy estetään. Tiivistämisen ohella huoneistoon lisätään korvausilmaa varten tuuletusventtiilit, joista uusi raitis korvausilma tulee.

Rakenteissa ei ole vikaa

Seinälevyjä on purettu aiemmin eikä niiden yhteydessä ole havaittu esim. ajajuoksun kostumista ja siitä johtuvaa lahoamista, hometta ym. Tuuletusventtiilien lisäys on siis kustannustehokastapa lisätä huoneiston asumismukavuutta ja terveellisyyttä. Alajuoksujen ns. kengitys olisi ollut jo merkittävä remontti, josta myös myyjä olisi päässyt maksumieheksi.

Mikä tässä sitten harmittaa eniten?

Homekoiratutkimus olis täysin merkityksetön, jonka lisäksi tutkimuksen vetänyt rakennusinsinööri totesi jo ennen aloitusta, että tietää mistä ongelmasta tässä on kyse. Tonni meni alle tunnin tutkimukseen, jonka ”tulokset” tiedettiin etukäteen.

Täytyy varmaan tuudittautua siihen ajatukseen, että tutkimus on tehty ja siitä on raportti, jonka voi esittää kenties tulevaisuudessa myyntitilanteessa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *